суботу, 27 січня 2024 р.

Пам’ять тренуй – відходи сортуй!

26 січня відзначається Міжнародний день екологічної освіти! Це особливий момент для нас усіх, щоб потренувати пам’ять, як сортувати відходи. При цьому важливо не лише розуміти проблеми відходів, а й активно діяти, привертати увагу дітей до актуальної екологічної проблеми сучасності -засміченості, виховувати у дітей дбайливе ставлення до довкілля, свого здоров`я і здоров`я планети.

Сьогодні вихованці гуртка «Квітникарство» разом з героями улюбленого дитячого мультика Квадриком, Трикутею та Кружком пригадали універсальні правила сортування побутових відходів та вдосконалили свої навики, граючи в гру «ЕКО-МЕМО». Під час заняття гуртківці дізналися: як і для чого потрібно сортувати сміття, які небезпечні відходи для природного середовища, і що з ними робити, та які відходи підлягають вторинній переробці. Гра сприяла підвищенню екологічної культури в результаті удосконалення системи поводження з твердими побутовими відходами.
Юні екологи прийшли до висновку, щоб зменшити кількість сміття у нашому житті, потрібно:
1. Уникати купівлі товарів (та упаковки), які не можна здати на переробку.
2. Надавати перевагу якісним товарам із тривалим терміном служби.
3. Уникати всього одноразового.
4. Сортуй сміття разом з нами - заради майбутнього!!!
Всесвітній день екологічної освіти (The World´s Environmental Education Day) звертає нашу увагу на важливість екологічної освіти, виховання екологічної свідомості учнівської молоді та обов'язок берегти наше довкілля.