неділю, 6 грудня 2015 р.

Посвята в читачі

У книги люди, наче бджоли,
знесли духовний, чародійний мед.
Д.Павличко
Немає заперечень, щоб розумними стати, треба з книжкою дружити, бо саме книга - найкраще надбання людства, наш найкращий порадник і  друг.  Вона допомагає зрозуміти навколишню дійсність, вивчити досвід старших поколінь, зазирнути в майбутнє… Всім нам потрібно пам’ятати настанову видатного педагога В.О. Сухомлинського про те, що «читання як джерело духовного збагачення не зводиться до вміння читати; з цього вміння воно тільки починається ...».
З метою вшанування першої прочитаної книжки першокласниками, розвитку інтересу до художньої книги, виховання бережливого ставлення до книги у нашій школі було проведене свято «Посвята в читачі»
Під звуки маршу вірний друг Букварик завів першокласників до храму наук, де їх зустріли казкові герої: Старий Хоттабич, Червона Шапочка, Буратіно, лікар Айболить, королева Книг.
Під час свята Королева книг розповіла маленьким першокласникам про важливість читання, лікар Айболить познайомив з правилами користування та догляду за книгами. Буратіно вручив школярам «золотий ключик» від дому, що відкриває світ знань. Червона Шапочка з Старим Хотабичем провели цікаві конкурси «Казкові телеграми», «Чарівний кошик», «Вгадай героя». Учні першого класу показали хороші знання казок, пригадали прислівя та приказки та декламували вірші про книгу. Кульмінацією свята було вручення першокласникам «Посвідчень членів клубу любителів книги»
Діти раділи святу зустрічі з книгою. Адже книга – це не лише джерело знань, а й скарбниця мудрості поколінь.
В рамках свята юні читачі взяли участь у шкільній акції "Подаруй книгу бібліотеці". Книжкові полиці поповнилися на 20 цікавих видань художньої літератури для дітей.