суботу, 11 лютого 2023 р.

Акція "Годівничка!


































Зима для птахів складний період життя. Вони страждають не так від холоду, як й від голоду. Взимку, з настанням холодів, не встигнувши протягом короткого дня роздобути собі необхідну кількість поживи, птахи залишаються на ніч напівголодними і, не дочекавшись дня, гинуть. В наших силах врятувати пернатих друзів від голодної смерті в холодну пору року, а для цього потрібно зовсім небагато: виготовити і розвісити годівнички та підгодовувати птахів різним кормом протягом. Підгодівля сприяє не лише виживанню, а й подальшому розселенню і гніздуванню птахів у наших парках та садах.

Вихованці гуртка «Природа рідного краю» Староушицького ліцею протягом зими активно долучаються до природоохоронної акції «Годівничка», яка проводиться з метою виховання ціннісного ставлення до біорізноманіття, проведення широкої просвітницької роботи та практичних дій з охорони та збереження орнітофауни. У ході акції гуртківці знайомляться з видовим різноманіттям зимуючих птахів нашої місцевості, проводять спостереження, ознайомлюються з основними правилами виготовлення годівниць для пташок, дізнаються як правильно підгодовувати птахів, що можна покласти у годівничку. Годівнички діти виготовляють різні. Дерев’яні - з допомогою батьків, а еко годівнички «Смаколики» - власноруч.

Юні екологи закликають всіх небайдужих долучитись до доброї справи: «Зроби годівничку - врятуй життя пташині». Адже, потрібно допомагати птахам пережити холодні і голодні зимові місяці, а навесні і влітку вони віддячать нам, знищуючи шкідників у парках і садах. Підгодовуючи птахів, слід пам’ятати, що в годівничках завжди має бути корм, його потрібно класти щодня і бажано в однаковий час. 

Синички, горобці, омелюхи, голуби, дрозди та щиглики — ці крихітні та беззахисні пернаті потребують нашої підтримки і доброти. Тож давайте всі разом збережемо пернатих друзів.