неділю, 28 січня 2018 р.

Щорічна акція «Допомога птахам взимку»


Цьогоріч лебеді-шипуни знову зимують на річці Дністер біля нашого селища. Майже сотня білих красенів стали окрасою рідного краю та магнітом для туристів.










Вихованці гуртка «Природа рідного краю» всім небайдужим, які хочуть долучитися до благородної справи, нагадують, що підгодовувати птахів з метою порятунку слід тільки в екстремальні періоди зимівлі - наприклад, при різкому зниженні температури ( -15 градусів і нижче), а також за наявності у птахів фізичних ушкоджень, коли водоплавні дійсно можуть опинитися на межі загибелі. З дієтологічної точки зору птахам у таких випадках найкраще давати вівсянку з сирими і вареними овочами, пророслі злаки - овес, ячмінь, пшеницю. Годувати птахів чорним хлібом не радять. Це шкідливо для їх травної системи. Слід пам’ятати, що більша частина водоплавних птахів, що зимують в природних умовах, взагалі не підгодовуються людиною і, тим не менш, добре переносить холодний період року, самостійно знаходячи собі прожиток. Крижні годуються взимку самими різними кормами: молюском дрейсеною, активним мулом, підводними частинами рослин, але також можуть фільтрувати дзьобами дрібних рачків і різних личинок. Тому, в теплі пори року не рекомендовано підгодовувати водоплавних птахів, оскільки вони легко звикають до неприродної їжі і є небезпека, що потім птахи не зможуть самостійно добувати їжу.

Однак,  у період сильних морозів допомога свідомих людей дійсно необхідна.  При цьому не варто забувати й про власну безпеку і бути максимально обережними на льоду, а також на підходах до водойм. 
Допомагай, але не завдавай шкоди!!!!!!!!!!

Немає коментарів:

Дописати коментар