неділю, 19 квітня 2015 р.

Молоді дослідники - природі Поділля

Найкраща вода – це вода джерел
Авіценна
Природні джерела – голубі очі Землі. Народна мудрість стверджує, що джерельна вода є символом чистої душі, та називає джерела «живими криничками». У нашому Староушицькому краї знаходиться велика кількість природних джерел. Тільки неподалік селища їх налічується  біля десяти. Охорона водних обєктів – завдання нашого часу, проблема,  яка стала в останні роки актуальною, соціальною. Сьогодні багато людей вважають цю проблему неприємним та неминучим породженням  цивілізації. Від господарської діяльності людей страждає вода джерел, яка забруднюється і стає непридатною для пиття. У зв’язку з цим виникає проблема: чи в кожному джерелі придатна для пиття вода?
Цією проблемою зацікавились учні 4 класу. Протягом місяця юні дослідники нашого класу визначали якість та стан найпопулярнішого в нашому селищі джерела "Біла криничка". 
Результати колективного дослідження яскраво представили на VII регіональній науково-практичній конференції "Молоді дослідники - природі Поділля" 

Литвинюк Даринка та Валігурський Устим.


Члени журі одноголосно відзначили чіткий змістовний захист дослідницько-експериментальної роботи з природознавства та відзначили Грамотою за І місце



 М О Л О Д Ц І !

Щирі вітання з перемогою!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!