вівторок, 5 грудня 2023 р.

5 грудня — Міжнародний день волонтера.

 Волонтерська діяльність, як прояв милосердя і доброчинності, буде існувати доти, доки існує потреба людей у тій чи іншій допомозі.

Багато юних волонтерів Хмельниччини разом із дорослими наближають нашу ПЕРЕМОГУ! Серед них учениця 5 класу Староушицького ліцею – Братишко Діана, почесний учасник дитячого волонтерського руху області.
Сьогодні, у Міжнародний день волонтера, Діана завітала до першокласників. Цікавою була для дітей розповідь дівчинки про те, як вона стала брати активну участь у волонтерській діяльності. А все почалося у 2022 році. З початком повномасштабного вторгнення, з ініціативи Діани, разом із друзями та однокласниками, вона почала плести браслети та синьо-жовті стрічки, які пропонувала придбати односельцям. Отримані 2 000 грн були надіслані до фонду Сергія Притули на потреби для ЗСУ. Пізніше дівчинка виготовляла обереги-сувеніри та окопні свічки для наших воїнів-захисників, неодноразово брала участь разом із мамою та бабусею у благодійних ярмарках, продаючи власноруч виготовлені картини-сувеніри. Всі отримані кошти передавались на потреби ЗСУ.
Нині, на зустрічі з першокласниками, разом із своїми друзями юна волонтерка Діана провела майстер-клас по виготовленню патріотичного сердечка-оберега.
Волонтерство для школярів є невичерпним джерелом набуття громадянської освіти, практичних життєвих орієнтирів. Волонтерство - це не робота, а вибір. Допомагаючи іншим, ми робимо внесок у майбутнє країни. Волонтерство – річ добровільна, яка приходить свідомо і йде від душі.