суботу, 4 лютого 2017 р.

У зимові похмурі дні юні екологи нашої школи турбуються про зимуючих птахів. Адже багато птахів, що залишились зимою у нашому краю, потерпають від голоду та холоду. Тому школярі їм допомагають у цей важкий для них час. Влітку птахи захистять наші сади від шкідників. Перенесуть плоди рослин на нові відстані. А коли насіння проросте, нова рослина киснем збагатить повітря. Пернаті звеселяють  усе довкола щебетом, співом та трелями. 

Кажуть, що краса врятує світ, та доречно було б додати, що краса поряд із добротою, турботою, милосердям зможе врятувати світ. Адже в наш час природа рідко отримує від людей добро та турботу, якої вона потребує. Тому наймолодші учні Староушицької спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів екологічного напрямку обрали девізом своєї роботи вислів: «Поспішай робити добро для природи». Це підтверджується виконанням різноманітних екологічних проектів. Один із них пропонуємо вашій увазі. Мета колективного, інформаційного, практично-орієнтованого, довготривалого проекту «Допоможемо птахам взимку» -  змалечку привчати дітей любити і цінувати рідну природу, ділитися з нею своєю добротою, увагою, дбайливим ставленням. Робота над проектом розширила уявлення дітей про зимуючих птахів рідного краю, сформувала усвідомлення своєї ролі в житті пернатих друзів, активізувала бажання дітей допомагати птахам у несприятливу для них пору року, підвела до розуміння, що птахи – наші друзі і їх потрібно оберігати, навчила школярів свідомо і раціонально пізнавати навколишній світ без завдання йому шкоди.

Результати проекту, зацікавленість дітей та активна участь багатьох батьків під час підготовки і проведення проекту довели доцільність проведення такого заходу. Зміст проекту відповідав віку другокласників, було використано оптимальний зміст раціональної та емоційної інформації.

Школярі зрозуміли мету проекту, тому зацікавлено працювали в групах, сумлінно виконували конкретні завдання. Інформація мала достовірний та науковий характер. Усі учні класу були залучені до активного пізнавального процесу, удосконалили вміння аналізувати, вибирати, узагальнювати інформацію, покращили навички роботи в колективі, здобули вміння організовувати та аналізувати свою діяльність, опрацьовувати  електронні та друковані джерела.
посилання
Подбаймо про своє майбутнє разом!!!!!!
 Допоможемо птахам взимку!!!!!!! 
Вони віддячать нам влітку!!!!!!!!!! 

     

Немає коментарів:

Дописати коментар