четвер, 31 березня 2016 р.

Тренінг для вчителів початкових класів «Уроки для сталого розвитку в контексті початкової освіти»

З метою успішної реалізації завдань Національної доктрини розвитку освіти ХХІ століття, Концепції екологічної освіти України передбачено формування екологічно доцільної поведінки  школярів. Одним із шляхів реалізації  цих завдань є включення  в систему початкової освіти курсів за вибором “Уроки для стійкого розвитку. Школа друзів планети” (1-2 класи), “Уроки для стійкого розвитку. Моя щаслива планета” (3-4 класи). 
Дані курси схвалено до використання в загальноосвітніх навчальних закладах як курси за вибором для реалізації варіативної складової у 1-4 класах Науково-методичною радою з питань освіти Міністерства освіти та науки, молоді та спорту України. Протокол №5 від 28.04.2011 року.
22-23 березня в приміщенні Хмельницького ОІППО відбувся тренінг для вчителів початкових класів.




Зміст і методику курсу розроблено в рамках міжнародного проекту “Освіта для сталого розвитку в дії“ за підтримки шведських організацій “Глобальний план дій”, “SIDA “ у партнерстві з Інститутом педагогіки НАПН України та української благодійної організації “Вчителі за демократію і партнерство”.
 Курс спрямований на формування в учнів сталих, екологічно врівноважених звичок і способу життя, екологічно активної позиції, прагнення діяти для збереження довкілля і досягнення стабільного розвитку суспільства, позитивного сприйняття майбутнього.
Під час тренінгу учасники матимуть можливість працювати за такими модулями : “ Методика проведення вступних уроків до курсу”, “Мета, завдання та особливості курсу “Уроки для сталого розвитку” (1-2 класи, 3-4класи), “Філософія і стратегія курсу. Педагогіка емпауерменту. Особливості викладання у початковій школі”.




За результатами навчання учасники тренінгу отримали відповідний сертифікат про проходження навчання з правом викладання даного курсу та участь у міжнародному проекті «Освіта для сталого розвитку в дії», який проходить за підтримки таких міжнародних організацій: швецькі благодійні організації «GLOBALACTION PLAN INTERNATIONAL» і «SIDA», благодійна організація «Вчителі за демократію та партнерство».



Немає коментарів:

Дописати коментар